Tudta-e, hogy...?

Hitler 1938-ban egy expedíciót indított a Déli-sarkra, hogy biztosítsa Németország margarin ellátását. A küldetés célja egy bálnavadász bázis létrehozása volt, amelynek feladata az lett volna, hogy nagy mennyiségű, a margarin gyártásához akkoriban elengedhetetlen, bálnaolajjal lássa el a német élelmiszeripart.

Domitianusnak kiváló érzéke volt ahhoz, hogy rettegésben tartsa alattvalóit. A római császár Kr. u. 89-ben egy különösen sötét partit rendezett a római szenátus tagjainak, ahol szó szerint kriptahangulat uralkodott; a meghívott vendégeket az ülőhelyükhöz érve saját névvel ellátott sírkövek fogadták.

Az ismert francia középkortörténész, Marc Bloch a második világháborúban csatlakozott a francia ellenálláshoz. A németek elfogták és 1944-ben kivégezték.

Az első paradicsom alapú ketchup receptjét egy philadelphiai tudós bizonyos James Mease alkotta meg 1812-ben.

A világ első bodybuilding versenye 1901-ben zajlott a londoni Royal Albert Hallban. Az eseményre több ezren voltak kíváncsiak. A háromtagú zsűrit Sandow, Sir Charles Lawes szobrász, és a Sherlock Holmes regények szerzője Sir Arthur Conan Doyle alkotta. 

A 17-ik századi spanyol orvosok és egyházi személyek azt tanácsolták az embereknek, hogy tartózkodjanak a kakaó fogyasztásától. A „szakértők” ugyanis úgy hitték, hogy az, aki nagy mennyiségben fogyaszt a pogány italból egy idő után bálványimádó barbárrá válik

A híres brit rum a Captain Morgan egy igazi, walesi kalózról bizonyos Henry Morganról kapta a nevét, aki a 17-ik század folyamán a Karibi térségben fosztogatta a spanyol hajókat.   

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/87424/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?