Tudta-e, hogy...?

A harcmezőn megállíthatatlan halálosztóként ténykedő viking harcosok (berserkerek), az újabb kutatások szerint egy lágyszárú növényfaj a bolondító beléndek elfogyasztása után váltak vérengző farkasokká.

A Che Guevarát kivégző egyik katonatiszt szeme világát kubai orvosok mentették meg évtizedekkel a kubai forradalom ikonikus alakjának halála után.

A Mona Lisa 1911-es elrablását követően a párizsi Louvre-ban üresen hagyták az eltulajdonított kép helyét. Az üres falrész ezreket vonzott a múzeumba. Franz Kafka, az abszurd nagymestere is meglátogatta a remekmű hűlt helyét, hogy megörökítse egy írásában.

A nyugati konyha egyik alaptételét, miszerint a sós ételeket az édes étkek előtt kell felszolgálni, XIV. Lajos (1643-1715) francia uralkodónak köszönhetjük, akinek elege lett abból, hogy a főétkezések alkalmával az édes és a sós fogásokat mindenféle rendszer nélkül, össze-vissza szolgálták fel.

Az oszmán hadsereg az elsők között alkalmazott ostromágyúkat. Konstantinápoly 1453-as ostrománál egy igazi óriást is bevetettek, amely 500 kilogrammos ágyúgolyókkal rombolta a Bizánci Birodalom szellemi és gazdasági központjának falait.

A kubai forradalom győzelmét követően a karibi államban nagyarányú nacionalizálás zajlott le, amelynek a hírneves rumokat előállító Bacardi is áldozatául esett. A vállalat tulajdonosa José Pepin Bosch nem volt képes megemészteni a történteket és bosszúvágytól fűtve egy bombázót vásárolt 1962-ben, hogy támadást intézzen egy kubai olajfinomító ellen.

Az ajkak összeérintésével történő, klasszikus csókra vonatkozó egyik legkorábbi utalás a  hinduizmus szent írásaiban, a Kr .e. 3500 körül megalkotott Védákban található.

 

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/87072/pics/15760785286920120_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?