Tudta-e, hogy...?

Az 1945 tavaszán berlini bunkerjébe szorult Hitler attól félt, hogy holttestét Sztálin közszemlére tenné, így parancsba adta, hogy öngyilkossága után égessék el tetemét.

Az ókori babiloniak már Kr. e. 2800 körül is készítettek szappant. A tisztálkodószert állati zsiradék és hamu felforralásával állították elő.

A Nagy-Britanniában 1841-ben tartott népszámlálás adatai szerint a dolgozó emberek mindössze 0,1 százaléka végzett irodai munkát.

Ken Kesey-t, a „Száll a kakukk fészkére” című világhírű regény szerzőjét 1965-ben letartóztatták kábítószer birtoklásért. Kesey, hogy elkerülje a börtönt, megrendezte saját öngyilkosságát és Mexikóba szökött.

A 19. század folyamán a britek élő sövényből építettek határzárat Indiában. A sövénykerítés, amely vámhatárként működött, 1300 kilométer hosszan szelte át a szubkontinenst és helyenként elérte a 3,7 méteres magasságot, illetve a 4,3 méteres vastagságot is.

Az amerikai egyetemi kampuszokon unatkozó, élénk fantáziával megáldott hallgatók 1969-ben egy meglehetősen bizarr történetek kreáltak, az ekkor már szupersztár Beatles egyik oszlopos tagjáról, Paul McCartney-ről. A kitalációk végül egy igen összetett összeesküvés-elméletben öltöttek testet, miszerint McCartney 1966 novemberében elhalálozott, és zenész társai egy hasonmással helyettesítették őt. A hatvanas évek végén született konteónak még a mai napig igen sok híve van.

Az abortuszt elsőként a Szovjetunióban legalizálták 1920-ban. Az operációkat képzet orvosok végezték és teljesen ingyenes volt. A szolgáltatáshoz a nagyvárosokban viszonylag könnyen hozzájutottak a rászorulók.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/85763/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?