Tudta-e, hogy...?

Az alkoholtilalom alatt az USA-ban veszélyes adalékanyagokat adtak az ipari alkoholhoz. A hatóságok így próbálták megfékezni az illegális alkoholos italok előállítását és fogyasztását.

A szaxofon feltalálóját, Adolphe Sax-t gyermekkorában „kicsi szellemnek” becézték, méltán, mivel az ifjút gyakran megérintette a halál jeges lehelete. Adolphe, miután tejnek nézte, megivott egy pohár hígított kénsavat; egyszer lenyelt egy tűt, de túlélt egy háromemeletnyi zuhanást is.

Aldous Huxley a Szép új világ megalkotója, C. S. Lewis a „Narnia krónikáinak” szerzője, illetve John F. Kennedy amerikai elnök mind egy napon, 1963. november 22-én hunytak el. 

A La Manche csatornát elsőként az angol Matthew Webb úszta át 1875-ben. Webb kevesebb mint 22 óra alatt teljesítette mellúszásban a Dover és Calais közötti 34,2 kilométeres távot.

A négyszeres olimpiai bajnok amerikai atléta, az 1936-os berlini olimpia sztárja, Jesse Owens nagyapja még rabszolgaként dolgozott az amerikai Délen.

A Japán Császári Hadsereg biológiai és vegyi hadviselési egysége 1942-ben kolera baktériummal fertőzött legyeket vetett be a kínaiak ellen Paosan városában. A rovarokat speciálisan kialakított bombákban dobták le a településre.

Az első autó, amely a Mercedes nevet viselte, az 1901-ben gyártott Mercedes 35 HP volt. 

 

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/85036/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?