Tudta-e, hogy...?

A későbbi szovjet diktátort, Joszif Sztálint egy 1917-es általános orvosi felmérést követően rövidebb bal karja miatt katonai szolgálatra alkalmatlannak minősítették.

Az ókori spártai nők meglehetősen sportos és szabad életet éltek. A hölgyek ugyanis részt vehettek vadászatokon, de futó- és lóversenyeken is megmérették magukat. Valószínű, hogy a görög nők közül csak nekik volt szabad a férfiakhoz hasonlóan a borgőzös mulatságokon is részt venniük.

Adolf Hitler húga, Paula 1946 júniusában az amerikai katonai hírszerzés kérdésére elmondta, egyszerűen nem hiszi el, hogy bátyja emberek millióinak kiirtására adott parancsot.

Guillaume Apollinaire francia költő az első világháború kitörésekor belépett a hadseregbe és 1916 márciusában megsérült a fronton. Fejsebe olyan súlyos volt, hogy kétszer is koponyalékelést hajtottak rajta végre.

Frank Hayes zsoké minden idők egyik legbizarrabb rekordtartója. Hayes az egyetlen versenylovas, aki úgy fejezte be futamát, hogy közben már nem élt – a New York közelében lévő Belmont Park lóversenypályáján kapott szívinfarktus 1923-ban.

Az eredetileg Peru fennsíkjain őshonos paradicsomot az aztékok domesztikálták.

A kínai mitológia pokla, a Di Yu 6. szintjén a bűnösök testébe fém tüskéket szúrnak, kettéfűrészelik, élve megnyúzzák, és fémreszeléken térdeltetik őket.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/84713/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?