Tudta-e, hogy...?

Az Egyesült Államok 37. elnöke, Richard M. Nixon tehetséges zenész volt. Az elnök öt hangszeren: zongorán, szaxofonon, klarinéton, hegedűn és szájharmonikán is játszott.

Az észak-koreai légierő pilótája, No Kum Szok 1953-ban úgy döntött, hogy a kapitalista nyugaton akar élni. Nem sokkal a koreai háború lezárultával fogta magát és MiG-15-ös vadászgépével átrepült Dél-Koreába. Az amerikaiak 100 dollárral és egy letelepedési engedéllyel honorálták No Kum Szok tettét.

Eugen Weidmann guillotine általi kivégzése botrányba fulladt, amikor a lefejezés megtekintésére összegyűlt tömegből, az ítéletvégrehajtása után sokan zsebkendőjükkel itatták fel a gyilkos vérét, hogy azt egyfajta szuvenírként őrizzék majd otthon. A vértől felzaklatott emberek története annyira felháborította a francia elnököt, hogy az 1939-ben betiltotta a nyilvános kivégzéseket országában.

III. Gusztáv svéd uralkodó (1746-1792) egy elítélt ikerpáron próbálta bemutatni a kávé pusztító hatását az emberi szervezetre. Az egyiknek naponta három bögre kávét kellett elfogyasztania, míg a másiknak ugyanannyi mennyiségű teát. Mindketten több mint 80 évig éltek, túléve uralkodójukat.

A mai Törökország területén található újkőkorszaki település Çatalhöyük lakóinak 10-13 százaléka fogszuvasodástól szenvedett, köszönhetően a város lakóinak étrendjében nagy arányban megjelenő gabonaféléknek.

A 60 ezer évvel ezelőtt Ausztráliába érkező telepeseknek minimum 1300 fővel kellett rendelkezniük ahhoz, hogy kommunájuk életben maradjon és gyarapodni tudjon a távoli kontinensen. 

A párizsi egyetem orvosai három bolygó 1345-ös furcsa együttállását hibáztatták a fekete halálért. További okokként nevezték meg a földrengéseket és a zsidókat.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/82289/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?