Tudta-e, hogy...?

Diana, mielőtt Károly walesi herceg felesége lett, óvónőként dolgozott.

Az európaiak a 16-ik században ismerték meg a burgonyát, amelyről kezdetben nem sokat tudtak, többek között azt sem, hogy melyik részét érdemes elfogyasztani. Ezért a kezdeti időkben számos mérgezés és haláleset is történt, mert az emberek a növény felszín feletti mérgező részeit (levél, virág, szár) is megfőzték.

Az ókori Athén Kr.e. 7-ik században élt híres törvényhozója Drakón bizarr módon búcsúzott az árnyékvilágtól. Az anekdoták szerint a tiszteletére rendezett ünnepségen, az őt ünneplők nagyrabecsülésük jeléül ruhadarabokat hajigáltak az athéni politikusra, amely olyan nagyra nőtt, hogy megfojtotta az alatta lévő Drakónt.

Az első nő, aki feljutott a Mount Everest csúcsára, a japán Tabei Dzsunko volt. Történelmi tettét 1975-ben hajtotta végre.

Az 1914 novemberében a brit és a német gyarmati erők között Német Kelet-Afrikában (ma Tanzánia) lezajlott tangai ütközetet felbőszült méhek rajai zavarták meg. A rovarok, amelyek kaptárjai a harctér kellős közepén elhelyezkedő fákon voltak, nem bírták a lőfegyverek okozta harci zajt.

Az amerikai Atomenergia Bizottság szakértői a Chariot-program keretében atombombák felhasználásával akartak egy kikötő létesítésére alkalmas mesterséges öblöt létrehozni Alaszkában, 1958-ban.

A mai mobiltelefon ősét 1973-ban mutatta be John F. Mitchell és Martin Cooper. A készülék 2,2 fontot (1 kilót) nyomott.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/75870/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?