Tudta-e, hogy...?

Az ókori Rómában művészetnek tartották a szakácsmesterséget, a szakácsok pedig megpróbáltak megfelelni a magas elvárásoknak. A konyhában mindenféle műremek készült, így például egy olyan szósszal töltött tál is, amelyben a konyha művészei úgy rendezték el az elkészített halakat, hogy azok olyan hatást keltettek, mintha még mindig vígan élnék életüket a tengerben.

A ceruzahegyezőre 1828-ban Franciaországban nyújtottak be előszőr szabadalmat. A faragó a 19-ik század közepén terjedt el Európában és az Észak-Amerikai kontinensen.

A 19-ik századi európai halottas házakban a halottakat egy ideig „szemmel tartották”, hogy azok valóban elhunytak-e, mivel ebben az időben az orvosok gyakorta tévesen diagnosztizálták a halál beálltát, így egyesek a lezárt koporsóban ébredtek.

A francia hóhérok a kivégzések után eltekinthettek a gyónástól, mivel az egyház a halálos ítéletek végrehajtását nem tekintette bűnnek.

Az eddig ismert legkorábbi kötött zoknik a Kr.u. 3-6 századból származó egyiptomi sírokból származnak.

A második kínai-japán háború folyamán (1937-1945) a kínaiak olyan öngyilkos katonákat is bevetettek, akik a testükre aggatott gránátokkal a támadásba lendült japán tankok alá vetették magukat, felrobbantva magukat és a páncélosokat. 

A barokk zeneszerző, Händel kollegájával, Johann Matthesonnal egy operaelőadáson akasztott pengét. Handelnek szerencséje volt, mert kabátgombja felfogta barátja kardcsapását.

 

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/74983/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?