Tudta-e, hogy...?

Az Angol Futball Szövetség 1921-ben betiltotta a női futballt, arra hivatkozva, hogy a labdajáték olyan súlyosan megterheli a női testet, hogy az meddőséget okozhat.

Bár az amerikai erők 1945 márciusában elfoglalták Ivo Dzsima szigetét, nagyjából 3000 japán katona, a szigeten kialakított földalatti erődítményrendszerre támaszkodva, tovább folytatta a harcot. A japán ellenállást csak1949 januárjában sikerült végleg felszámolni a szigeten.

A dán krónikás Saxo Grammaticus már a 13. század elején említést tesz sítalpakon száguldozó katonai egységekről.

A Waffen-SS-ben harcoló katonák vércsoportját a bal karjuk belső részére tetoválták, hogy harctéri sebesülésük esetén, ha szükség úgy kívánta, gyors vérátömlesztésben részesüljenek.

Arthur John Priest az RMS Titanic fűtőjeként túlélte a híres óceánjáró katasztrófáját. Priest továbbra is a szerencse kegyeltje maradt, mert az első világháború alatt három hajót is „kilőttek alóla”, de mindhárom alkalommal élve húzták ki a habokból.

A sífutásból és lövészetből álló biatlont először az észak-európai államok síléccel felszerelt katonai egységei gyakorolták, „élesben”.

A világ első kerékpáros versenyét 1868-ban rendezték. A győztes James Moore-nak III. Napóleon adta át az aranyérmet.

 

 

 

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/74573/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?