Tudta-e, hogy...?

A fehér faj felsőbbrendűségét hirdető, hírhedt szervezet a Ku-Klux-Klan 1974 mindössze 1500 tagot számlált. A KKK népszerűsége azonban újra növekszik, 2018-ban tagjainak száma már 8 és 12 ezer körül mozgott.


Viktória volt az első brit uralkodó, aki – 1842. június 13-án, a London és Windsor közötti vonalon – vonaton utazott.


Az ókori görögök már a Kr. e. 8. században is hordtak zoknit. A „piloi”-nak nevezett ruhadarabot durva állatszőrből készítették.


Az ókori görög gyógyászat köménnyel ízesített bor fogyasztását ajánlotta azon fiatal párok részére, akik fiúgyermekre vágytak.


Vincent van Gogh-ról sokan azt állítják, hogy földi pályafutása alatt egyetlen festményét sem tudta eladni. Az igazság az, hogy egyet biztosan értékesített, mégpedig “A vörös szőlőhegy” nevezetűt.


A 19. század folyamán az alumínium előállítása olyan költséges volt, hogy az ára sokszorosa volt az aranyénak.


A Puerto Ricó-i atléta Madeline de Jesús az 1984-es Los Angeles-i olimpián megsérült, így nem tudott rajthoz állni a 4x400-as váltófutás döntőjében. Madeline nem akarta cserbenhagyni a csapatát és rávette a jeles eseményen nézőkén jelenlévő ikertestvérét, Margaretet, aki maga is sprinter volt, hogy álljon rajthoz helyette. Az ikrek végül lebuktak: Margaret állán ugyanis volt egy anyajegy.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/73027/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?