Tudta-e, hogy...?

Az antikommunista hírében álló Walt Disney 1941-től az FBI informátoraként dolgozott és segített megtisztítani Hollywoodot a vélt és valós kommunista szimpatizánsoktól.

Az orosz hadseregben csak 2013-ban rendszeresítették a zoknit, a katonák addig kapcarongyot tekertek a lábukra.

A Holt-tengertől 14 km-re északra fekvő bronzkori várost Tall el-Hammamot, amelyet sokan a bibliai Szodoma városával azonosítanak, egy levegőben felrobbant meteorit pusztította el 3700 évvel ezelőtt.

A világon közel 200 templom és helyszín állítja, hogy történelmi kapcsolatban áll a Szent Grállal.

Valerianus római császár volt az első római uralkodó, aki fogságba esett. A dicstelen eseményre 260-ban került sor, amikor az idős császár az emesszai ütközetet követően I. Sapúr szászánida (perzsa) uralkodó fogságába esett.

Edward Jones 14 éves tinédzser azzal szerzett magának hírnevet, hogy 1838-ban behatolt a Buckingham Palotába és ellopta Viktória királynő alsóneműjét. A merész sihedert, a nadrágjába gyűrt ruhadarabbal az incidenst követően hamar elkapták.

A második világháború óta több mint húsz olyan esetet regisztráltak, amelynek során katonai alakulatok – valamilyen tragikus véletlen folytán – utasszállító gépet lőttek le.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/71538/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?