Tudta-e, hogy...?

Egy 1973-as találkozón Mao Ce-tung kínai államfő megpróbálta meggyőzni Henry Kissinger amerikai nemzetbiztonsági tanácsadót, hogy az USA fogadjon be 10 millió kínai nőt, mondván, hogy országában rengeteg nő van, aki nem tud harcolni.

A Vezúv 1906-os kitörése miatt az olasz állam olyan súlyos pénzügyi helyzetbe került, hogy a negyedik nyári olimpiai játékok helyszínét Rómából Londonba helyezték át.

Az 1916-os húsvéti felkelés alatt az egymással szemben álló ír szabadságharcosok és a reguláris brit erők, egy rövid tűzszünet keretében minden nap lehetővé tették a dublini St Stephen’s Green parkban dolgozó parkőrnek, hogy megetesse az ott élő kacsákat.

Paul Newman amerikai filmszínész a második világháborúban az amerikai légierőnél szolgált egy Grumman TBF Avenger torpedóbombázó rádiósaként vagy géppuskásaként.

Maryland volt az első angol kolónia az Észak-Amerikai kontinensen, ahol 1664-ben megtiltották  a fehér nők és a fekete férfiak közötti házasságot.

A 19-ik századi angol börtönökben az elitéltek nagyobbrészt zabkásán éltek. A kása amellett, hogy olcsó volt, bizosította a bebörtönzöttek megfelelő kalória bevitelét.

A világ első fekete női pilótája, Bessie Coleman 1921-ben, Franciaországban szerezte meg repülőgép-vezetői engedélyét.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/71131/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?