Tudta-e, hogy...?

Az első vonalkód olvasót az Egyesült Államokban az ohiói Troy városában egy Marsh szupermarketben helyezték működésbe. Az első vonalkódos termék pedig a Wrigley’s rágógumi volt.

Az USA haditengerészeténél egészen 2018-ig alkalmazható volt egy rendkívül archaikus büntetés: a hajó kapitánya a kisebb kihágások elkövetéséért kenyéren és vízen való böjtöléssel súlythatta a személyzet tagjait

Az első holdtérképeket a 17-ik századi lengyel csillagász Johannes Hevelius (Jan Heweliusz) készítette.

Marie Curie kutatásai során olyan gyakran került közeli kapcsolatba radioaktív anyagokkal, hogy jegyzetei, bútorai, több mint 80 évvel a halála után is sugároznak.

A vikingek imádták a táblás játékokat. Úgy tűnik, hogy megszállottan ragaszkodtak hozzájuk, mert gyakran helyeztek társasjátékokat halottaik sírjaiba.

Az udvari rendezvények és bálok alatt VIII. Henrik angol király előszeretettel viselt egy vaslemezekből készült, különleges, az egész fejet eltakaró, szarvakkal, és szemüveggel díszített sisakot.

A Szovjetunióban 1937-38-ban tetőző nagy terror idején, Sztálin utasítására a Japánnak történő kémkedés vádjával a teljes szovjetunióbeli koreai lakosságot, 170 ezer embert Kazahsztánba és Üzbegisztánba deportáltak.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/69956/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?