Tudta-e, hogy...?

Miután sikerült beszippantania egy adagot a holdkompba jutott finom porból, az Apollo-17 legénységének egyik tagja Harrison Schmitt „holdpor-allergiára” panaszkodott.

A Kr. e. 585-ben a lüdek és a médek között a Halüsz folyónál (Törökország) zajló ütközet egy napfogyatkozás miatt félbeszakadt. A különleges csillagászati jelenséget a harcolók isteni jelként értelmezték, és azonnal beszüntették a küzdelmet.

Az USA 7. elnökének temetése majdnem botrányba fulladt, amikor a jobb létre szenderült elnök, Andrew Jackson papagája káromkodni kezdett, megbontránkoztatva az összegyűlt gyászolókat.

Jamagucsi Cutomu igazi elpusztíthatatlan, „terminátorként” vonult be a történelembe. A japán férfi üzleti úton járt Hirosimában, amikor az amerikaiak 1945. augusztus 6-án ledobták az atombombájukat a városra. Jamagucsi ezután hazatért otthonába Nagaszakiba, és túlélte a második atomcsapást is.

Amerikai Egyesült Államokban, Chicagóban 1911-ben használtak először ujjlenyomatot bizonyítékként egy bírósági tárgyaláson.

Az USA nemzeti szimbólumát, a fehérfejű rétisast az alapító atyák egyike, Benjamin Franklin a „rossz erkölcs madarának” nevezte. Franklin bátorsága miatt inkább a pulykát favorizálta.

Ma a világ népességének 60 százaléka él olyan országban, ahol még létezik a halálbüntetés intézménye.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/69633/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?