Tudta-e, hogy...?

A híres feltaláló Nikola Tesla irtózott a vírusoktól és a baktériumoktól, ezért a megszokottnál gyakrabban mosott kezet és rendszeresen hordott kesztyűt is, hogy elkerülje a bőrkontaktust embertársaival.

A kelták rituális “kard gyilkosságokat” hajtottak végre. A státuszszimbólumként kezelt fegyvert a tulajdonosa halálakor tönkretették és elgörbítve, helyezték a halott mellé.

A korabeli lábbelik talpának silánysága miatt, a kora középkori Európában az emberek úgy jártak, mint a balett-táncosok. Először csak a talppárnájukkal érintették a földet, majd utána nehézkedtek rá teljes talpukra.

Az Apollo-11 holdkompjának pilótája „Buzz” Aldrin, a Presbiteriánus Egyház tagjaként az első ember volt, aki úrvacsorát vett a Holdon.

Az autógumiknak kezdetben fehér színe volt. 1917-től az autógyárosok elkezdtek ipari kormot adagolni a gumiabroncsokhoz, azon célból, hogy javítsák azok szilárdságát és tartósságát. A végeredmény a mindenki által ismert fekete színű gumikerék lett.

A hidegháború alatt az amerikai felderítőgépek pilótái egy speciális diétán tartották, hogy az átlagban 8-10 órás bevetések alatt a gépek vezetőire véletlenül se jöjjön rá a szükség.

Az európai fociban lévő tizenegyesrúgás (akkori nevén: halálrúgás) lehetősége sokáig fel sem merült, ami abból a felfogásból eredt, hogy egy úriember nem követ el szabálytalanságot.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/68946/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?