Tudta-e, hogy...?

Elvis Presley szerette a hasát. Egyszer gondolt egyet és barátaival karöltve magánrepülőgépével Memphisből az 1400 km-re lévő Denverbe (Colorado) repült, hogy kedvenc szendvicsével csillapítsa étvágyát.

Az amerikai hírszerzésnek közel 1600 német tudóst és mérnököt (akik között rengeteg náci páttag is volt) sikerült a második világháború után az amerikai rakétaprogram szolgálatába állítani.

Mary Babnik Brown szó szerint a haját adta a hazájáért. Az amerikai hölgy 1944-ben levágatta 86 centiméter hosszúságú haját, hogy abból a bombázókban használatos bombacélzó készülékek célkeresztjeit elkészítsék.

A hullahegyek és az emberi méltóságuktól megfosztott, élőholt foglyok látványa oly mértékben felzaklatta a dachaui koncentrációs tábor felszabadító amerikai katonákat (1945. április 29), hogy azok 40-50, a táborban állomásozó SS-katonát a helyszínen lelőttek.

A jelenleg sárgás-barna színezetű gízai piramisok pár ezer évvel ezelőtt még csillogó fehér színben pompáztak, köszönhetően a polírozott mészkő burkolatnak, amellyel egykoron beborították őket.

A történelem egyetlen vízalatti tengeralattjáró ütközetére 1945.február 9-én került sor az Északi-tengeren. A brit HMS Venturer sikerrel torpedózta meg a német U-864-et, amely a találat következtében elsüllyedt.

II. Károly angol király 1675-ben betiltotta a kávéházakat, mint az összeesküvések potenciális fészkeit, ám miniszterei tiltakozása miatt már a kihirdetés előtt visszavonta a rendeletet.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/68334/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?