Tudta-e, hogy...?

A párizsi katakombákban több mint 6 millió ember csontjait őrzik. A katakombákat az 1770-es években kezdték kialakítani a francia fővárosban, ahol ekkortájt számos megtelt temetőt szüntettek meg.

A kommunista Albánia 1967-ben, elsőként a világon, ateista állammá vált. Az országban található összes templomot, mecsetet és kolostort műhelyekké, raktárakká, és kultúrházakká alakították át.

A USS Enterprise repülőgép-hordozó a második világháború csendes-óceáni hadszínterén vívott 20 jelentős ütközetéből 18-ban vett részt (Midway-szigetek, Guadalcanal, Leyte-öböl).

A Vezúv Kr. u. 79-es kitörése következtében a közeli Herculaneum városára zúduló vulkanikus hamu olyan forró volt, hogy a lakosok testnedvei egy pillanat alatt felforrtak, amikor a piroklasztikus ár elérte őket.

Egy elmélet szerint Kheopsz fáraó piramisának csaknem 20 százalékát mesterséges kövekből építették. Ezeket a kőtömböket víz, anyag, mész és mészkő morzsalék felhasználásával az építés helyszínén készítették.

Japánban, 1945 és 1953 között, tilos volt szamuráj kardot készíteni.

A babiloniak a hősök kivételével mindannyian az Irkallának nevezett alvilágba kerültek, ahol csak port ihattak és ehettek.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/67775/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?