Tudta-e, hogy...?

Ramszesz egyiptomi fáraó részére 1976-ban útlevelet állítottak ki, hogy a néhai uralkodó múmiáját restaurálás céljából, Egyiptomból Párizsba szállíthassák.

Abraham Lincoln legidősebb fia Robert Todd Lincoln három amerikai elnök (beleértve az apját is) ellen irányuló merénylet elkövetésekor is jelen volt.

A brit hadsereg századosát, az 1914-ben Franciaországban hadifogságba esett Robert Campbellt, II. Vilmos német császár külön parancsára szabadon engedték azzal a feltétellel, hogy rögvest visszatér Németországba, miután hazájában meglátogatta haldokló édesanyját.

Máig vitatott, hogy az 1936-os berlini olimpián Hitler kezet fogott-e a négyszeres aranyérmes Jesse Owensszel. Bármi is legyen az igazság, tény, az atlétát jobban zavarta, hogy az amerikai elnök, Franklin Delano Roosevelt még egy gratuláló táviratot sem küldött neki.

A nürnbergi per folyamán a nemzetközi bíróság a per során 250 tanút hallgatott meg és több mint negyedmillió, esküvel megerősített írásbeli tanúvallomást dolgozott fel.

A játékkártyákat elsőként Anna brit királynő adóztatta meg 1711-ben. Az ún. bélyegadót a kártyákra is kiterjesztő rendelet egészen 1960-ig érvényben maradt.

Bár a birodalom számos városa viselte a nevét, Viktória királynő sohasem járt a brit gyarmatokon.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/66087/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?