Tudta-e, hogy...?

A középkori Angliában a nők, férjük krónikus merevedési zavarai esetén, válást kezdeményezhettek.

Az egyre súlyosbodó drogprobléma kezelésére egy olyan kokalevelekkel táplálkozó hernyófaj létrehozásán fáradoztak az USA-ban az 1990-es években, amely elpusztíthatta volna Dél-Amerika kokaültetvényeit.

A viktoriánus Nagy Britanniában a 19. század végén nagy népszerűségnek örvendett az elhunyt családtagok fotózása. A felöltöztetett halottakat életszerű pozíciókba állítva kapták lencsevégre.

Az amerikai szesztilalom idején terápiás célra az orvosok felírhattak alkohol tartalmú italokat a rászorulók számára. Ezen az úton több mint négymillió liter szesz jutott el a "páciensekhez".

Egy nápolyi agglegény Fabio de Zeresola kegyeiért két hölgy, Isabella de Carazzi és Diambra de Pettinella kelt birokra a 16. században. A kardpárbaj végkimenetele ismeretlen.

Az ókori Rómában a római hadsereg volt a legfőbb rabszolga beszállító. Egyes hadjáratok alkalmával akár több tízezer fogoly is elkelhetett a rabszolgapiacokon.

Kolumbusz Amerika felfedezése előtt La Gomera szigetén szállt utoljára partra. Mivel beleszeretett egy helyi özvegyasszonyba, többi „indiai” útja során állandó megállóhelyként szolgált a sziget.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/64977/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?