Tudta-e, hogy...?

Az amerikai polgárháborúban az északiak oldalán harcoló fekete katonák kezdetben 10 dolláros havi zsoldot kaptak, míg fehér bajtársaik ennél magasabb összegnek 13 dollárnak örülhettek.

A chilei kormány az 1930-as években el akarta adni a Húsvét-szigetet, hogy a bejövő összegből hadseregfejlesztést hajtson végre. Ám a távoli földdarabot végül egyetlen akkori nagyhatalom (Nagy-Britannia, USA, Németország) sem akarta megvásárolni.

A német írók és tudósok munkásságát összesen 38 Nobel díjjal jutalmazták 1905 és 1936 között. A díjazottak közül 14 zsidó származású volt.

A Ku-Klux-Klan történetének második időszakában (1915-1944) a feketék mellett már a kommunisták, a katolikusok, a zsidók, sőt, még a szakszervezetiek is célkeresztbe kerültek.

Az 1943-ban Mussolinit a fogságból kiszabadító Otto Skorzeny volt SS-tiszt 1963-tól Egyiptom fegyverkezését segítő német tudósok tevékenységéről szolgáltatott információkat a Moszadnak.

Casanova életének 73 éve alatt volt többek között házitanító, színházi hegedűs és könyvtáros, vezetett kelmefestő üzletet, és egy alkalommal még szerzetesként is kipróbálta magát.

A Forma-1 első világbajnoka, a 44 éves, jogász végzettségű Giuseppe „Nino” Farina a második világháborúban egy olasz harckocsi ezredben harcolt.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/61795/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?