Tudta-e, hogy...?

Hitler a második világháború alatt 5000 dolláros jutalmat kínált az Anglában állomásozó Clark Gable kézre kerítéséért. A hollywoodi ikon egy amerikai bombázón szolgált, és géppuskásként szórta a halált.

Az első vízért folyó, dokumentált háborúra nagyjából 4500 évvel ezelőtt került sor Lagas és Umma között. A két mezopotámiai sumer városállam az öntözőrendszerek (csatornák) miatt kirobbant vitás kérdések miatt esett egymásnak.

A hidegháború tetőpontján a szovjet mérnökök kifejlesztettek egy lézer pisztolyt, amellyel a szovjet kozmonauták tönkre tehették az ellenséges műholdak szenzorait. A prototípus 1984-ben készült el.

Theodore Roosevelt volt az első amerikai elnök, aki autóval utazott. A neves eseményre 1902-ben került sor.

„Az utolsó japán kamikaze támadást” egy ultranacionalista japán színész Maeno Mitsuyasu hajtotta végre 1976-ban Tokióban. A bosszúvágy fűtötte, korabeli egyenruhába öltözött előadóművész kisrepülőjével egy jakuza főnök villájába csapódott bele.

Az ókori Egyiptomban szigorú büntetésre számíthatott az a személy, aki megölt, vagy megsebzett egy macskát. A négylábúakat ugyanis szentként kezelték a Nílus menti államban, mert féken tartották a házakban ólálkodó kártevőket, kígyókat, skorpiókat és patkányokat.

A rabszolga-kereskedő hat hónapon belül köteles volt visszavenni az eladott rabszolgát, ha azon vásárlás időpontjában nem jelzett testi vagy szellemi fogyatékosság jelei mutatkoztak.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/61793/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?