Tudta-e, hogy...?

Az inkák mesteri fokon űzték a koponyalékelést. Birodalmuk fennállása alatt (1438-1533) a fejműtéten átesett páciensek közel 80% túlélte a beavatkozást.

Miután II. János Pál pápa 1993 májusában szenvedélyes beszédet intézett a szervezett bűnözés ellen, júliusban két római templomban is bomba robbant.

A Napkirály idejében megtiszteltetésnek számított, ha az uralkodó valakit az árnyékszéken ülve fogadott. A részvétel jogát több tízezer aranyért meg is lehetett vásárolni.

A történelem első biciklis dokumentált biciklis balesete 1842-ben történt. A gyalogost elütő „úriembert” – aki bizonyos források szerint maga Macmillan volt – öt schillingre büntették.

Az első, Henri Giffard által épített, gőzgéppel hajtott léghajó 1852-ben szállt fel. A léghajózás aranykorának a Hindenburg 1937-as katasztrófája végett vetett.

A Medal of Honor máig legfiatalabb kitüntetettje, az amerikai polgárháborúban az Unió oldalán harcoló Willie Johnston, aki 13 évesen kapta meg a legmagasabb fokozatú amerikai katonai kitüntetést.

Az Ausztráliába érkező európai telepesek közel 500 tömeggyilkosságot hajtottak végre a földrész bennszülöttjei ellen 1788 és az 1950-es évek között.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/59850/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?