Tudta-e, hogy...?

Az első telefonhívást maga Bell kezdeményezte 1876. március 10-én. „Jöjjön ide, Mr. Watson, látni akarom magát!” – hangzott a felhívás a másik szobában tartózkodó segítőjéhez.

A spanyolnátha okozta többek között Sigmund Freud egyik lánya, Guillaume Apollinaire francia költő, valamint Max Weber német szociológus halálát is.

Hasfelmetsző Jack több száz levele közül a legtöbb hamisítvány, három hitelessége azonban kérdéses, de valószínű, hogy ezeket is egy újságíró írta a példányszám növelése érdekében.

Az angol asszonyok 1674-ben adták ki a „Nők kávéellenes petíciója” címet viselő kiáltványukat, miután megunták, hogy férjeik hosszú órákat töltenek a kávéházakban.

Miután a lázadók 2011 októberében megölték Kadhafit, holttestét közszemlére bocsátották. A tetemet több ezer ember tekintette meg. A diktátort ismeretlen helyre temették el, a szertartáson résztvevőknek a Koránra kellett megesküdniük, hogy a sír kilétét titokban tartják.

Az amerikai légierő több napalmot és bombát dobott le Észak-Koreára, mint amennyit felhasznált a második világháború csendes-óceáni hadszínterén.

Az 1640-es években Mihály orosz cár „halálos bűnnek” nyilvánította a dohányzást, amelyet ostorozással, esetleg az ajkak, vagy az orr levágásával büntetett.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/56201/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?