Tudta-e, hogy...?

Az Apollo-11 repülésén részt vevő holdkomp pilótája Buzz Aldrin vadászpilótaként szolgált a koreai háborúban, ahol 66 bevetésen vett részt, és két ellenséges MIG-15-ös vadászgépet is leszedett.

Az eddigi legsúlyosabb krokodil támadás a Burma partjai közelében fekvő Ramree szigetén történt 1945-ben, ahol több száz japán katonát faltak fel az éhes ragadozók.

Az „árnyékszék kamarás” feladata az angol uralkodók ülepének tisztára törlése volt. A meglehetősen bizarr pozíció csak 1901-ban szűnt meg hivatalosan a brit uralkodó házban.

Brazíliát egy portugál tengerész, Cabral fedezte fel 1500-ban, aki Indiába tartott, ám a passzátszelek nyugatabbra sodorták.

A történelmi idők kalózai általában nem a halálfejes, hanem az egyszínű fekete lobogót húzták fel hajójuk árbócára.

A középkori várak őrtornyaiban található csigalépcsőket úgy építették, hogy azok lefelé, az óramutató járásával megegyező irányban futottak, így az általában jobbkezes, markukban kardot tartó védőknek, több hely jutott a kézitusában a lépcsőn felfelé tartó támadóval szemben.

Rudolf Höss, az auschwitzi koncentrációs tábor parancsnoka feleségével és négy gyermekével a táborban élt, nem messze a gázkamra áldozatait elhamvasztó krematóriumtól.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/55390/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?