Tudta-e, hogy...?

A Francia Idegenlégió legendás hírnevét 1863-ban Mexikóban a camerone-i csatában szerezte, amikor 1. zászlóaljának 3. százada több ezer mexikói ellenében az utolsó három katonáig küzdött, akik végül feltűzött szuronyokkal kirontottak a már lángoló menedékükből.

A szüfrazsettmozgalom bebörtönzött tagjai 1909-től gyakran folytattak éhségsztrájkot, amelyet a hatóságok kényszertáplálással igyekeztek megakadályozni.

A hatóságok az 1930-as évek elején elkobozták Al Capone egyik golyóálló Cadillac-jét, amelyet a Pearl Harbor-i tragédiát követően Franklin Delano Roosevelt használt szolgálati kocsiként.

A kereskedelmi célú dohánytermesztést egy észak-amerikai angol telepes, John Rolfe, a híres Pocahontas férje kezdte meg 1612-ben a virginiai Jamestownban.

A koreai háború volt az első olyan fegyveres konfliktus, ahol a lökhajtásos harci repülőgépeknek meghatározó szerepük volt.

Az első All-Star meccset 1951-ben játszották. Bár az NBA vezetője, Maurice Podoloff félt a lebőgéstől, az esemény sikere az ötletgazda Boston Celtics- tulajdonost, Walter A. Brownt igazolta.

Kleopátra egyiptomi szokásoknak megfelelően öccseivel, XIII. és XIV. Ptolemaiosszal is házasságra lépett.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/50837/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?