Tudta-e, hogy...?

1806. május 30-án a későbbi amerikai elnök, Andrew Jackson és Charles Dickinson vívott pisztolypárbajt. A jó lövész hírében álló Dickinson lőtt először és talált. Bár a golyó a mellkasába fúródott Jacksonnak sikerült halálra sebeznie ellenfelét. Ő az egyetlen amerikai elnök, aki párbajban embert ölt.

A fogkefe történetének gyökerei az ókori Babilóniába nyúlnak vissza, ahol fogtisztítás gyanánt fadarabkákat rágtak az emberek.

Richard M. Nixon amerikai elnök saját maga készítette Silver Bullets névre hallgató száraz martiniját. Az ital receptjét Churchilltől kapta.

A skandináv mitológia rettenthetetlen berserker harcosai eksztatikus állapotban aprították ellenfeleiket. A kutatások szerint a derék harcosok az összecsapás előtt hallucinogént, bufotenint tartalmazó gombát fogyaszthattak.

A gladiátorok csak nagyon ritkán küzdöttek állatok ellen. Ezt a feladatot a venatoroknak hívott, erre a feladatra kiképzett harcosok kapták.

Az SS bevetési csoportjai ún. Einsatzgruppék fél év alatt közel félmillió zsidót mészároltak le a Szovjetunió megszállt területein. Vérengzéseiket többnyire lőfegyverrel követték el.

Az alkohol-ellenesség mélyen gyökeredzik a puritán angolszász társadalomban. Már 1657-ben a massachusettsi bíróság illegálisnak nevezte a tömény szeszes italok kereskedelmét.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/50429/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?