Tudta-e, hogy...?

A kamikazék legfőbb célpontjai az amerikai repülőgép hordozók voltak. A könnyen áttörhető faborítású repfedélzetet, vagy a repülőgépek mozgatására szolgáló központi liftet célozták meg.

Az orosz forradalom vezetőjét, Lenint egy merénylet során három golyó is eltalálta. A Kremlbe vitték, ahol az orvosok nem tudták megfelelően ellátni, így mindhárom golyó a testében maradt.

A megbukott líbiai diktátor Moammer Kadhafi rajongott Condoleezza Rice volt amerikai külügyminiszterért, akiről saját kezűleg készített kreatív fotóalbumot, úgynevezett scrapbookot.

Az 1973-as jóm kippuri háborúban az izraeli hadsereg - történelmében először - az atomtöltetek bevetését is fontolóra vette.

A két leghíresebb konkvisztádor, Cortés és Pizarro másod unokatestvérek voltak.

Japánban tett látogatása során, 1891 májusában egy japán rendőrtiszt karddal merényletet kísérelt meg II. Miklós cár ellen. Az első csapás felsértette a homlokát, a másodikat a vele utazó unokatestvére fogta fel sétabotjával.

Robert Falcon Scott a Déli-sarkon szibériai pónikat használt, de az állatok nem bírták a zord éghajlatot, mint ahogy a motoros szánok sem, amelyeknek motorjai gyakran túlmelegedtek.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/49857/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?