Tudta-e, hogy...?

A Forma-1 történetének öt női versenyzője közül egyedül Lella Lombardi végzett pontszerző helyen, ám az 1975-ös Spanyol Nagydíjon elért 6. helyezése a verseny félbeszakítása miatt csak fél pontot ért.

A legendás csábító, Giacomo Girolamo Casanova (1725-1798) fordítóként is tevékenykedett, és többek között az Iliászt, valamint Voltaire egyik színművét is átültette olasz nyelvre.

Az 1898 áprilisa és augusztusa között zajló spanyol-amerikai háború alatt a szenzációhajhász újságírás két úttörő lapja, W. R. Hearst New York Journalja és Joseph Pulitzer New York Worldje egyaránt saját tevékenysége eredményének tekintette a háború kirobbantását.

Egy összeesküvés-elmélet szerint a Kennedy-gyilkosságot Moszad-ügynökök követték el, mivel az izraeli vezetés úgy értesült, JFK meg akarja akadályozni, hogy Izrael atomfegyverhez jusson.

A Londonban élő Rothschildoknak óriási szerepük volt a szövetségesek Napóleon feletti győzelmében. Amellett, hogy nagy összegű kölcsönöket folyósítottak a kormányoknak, sokszor a hadisegélyek eljuttatását is maguk intézték.

A berlini fal megépítése előtt a nyugatra emigrálók száma az egekbe szökött. 1961-ben a szögesdrótakadályok lefektetéséig, augusztus 13-ig 207 ezren menekültek Nyugat-Berlinbe.

W. Griffith nagyszabású filmje, a szervezetet pozitív színben feltüntető − Wilson elnök által is kedvelt − Egy nemzet születése 1915-ös bemutatása után a Ku-Klux-Klan újjá éledt.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/49139/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?