Tudta-e, hogy...?

A britek az 1857-es indiai szipojlázadásnál a zendülőket ágyúk elé kötözték, majd elsütötték azt.

Kína az 1984-ben a britekkel kötött megállapodás értelmében vállalta, hogy Hongkong az ún. „egy ország, két rendszer” elve alapján 2047-ig demokratikus politikai rendszerben, a kapitalista gazdasági berendezkedés szabályai szerint működhet.

Az oroszok a 17. század közepéig mintegy 60 év alatt hatezer km hosszúságú területet csatoltak birodalomukhoz. Egyik gyarmattartó hatalom sem volt képes ilyen mértékű területnövekedést elérni ennyi idő alatt.

A pápa és a bíborosi testület székhelye, a New York-i Central Parkhoz képest nyolcszor kisebb területen, 0,44 km2-en fekvő Vatikán a legkisebb nemzetközileg elismert állam.

Az első ejtőernyős ugrást 1797. október 22-én a francia forradalmi hadsereg korábbi tisztje, André-Jacques Garnerin hajtotta végre a párizsi Parc Monceau-ban.

A skandináv mitológia pokla, a Helheim (Hél) jéghideg hely volt, melyet egy vérszomjas kutya, Garmr őrzött, és ahova mindenki bekerült, aki nem harc során esett el.

Az 1950-es években a Forma-1-es pilóták futam közben átvehették csapattársuk autóját, de ilyenkor a helyezésért járó pontokon egyenlő mértékben osztoztak a pilóták.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/48403/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?