Tudta-e, hogy...?

Az 1969-ben államcsínnyel hatalomra jutó, 2011-ig Líbia élén álló Moammer Kadhafi Kadhafi védelmét a 80-as évek elejétől az Amazon Gárda néven ismert női testőrség látta el.

Theodore Roosevelt környezetvédelmi okokból betiltotta a karácsonyfa-állítást a Fehér Házban.

Az első ember által irányított motoros repülőgép 1903. december 17-én szállt fel az észak-karolinai Kitty Hawk közelében. A fiatalabb Wright-testvér, Orville 12 másodperc alatt 37 métert tett meg a levegőben.

Miután a fiatal olasz állam 1870-ben a Rómát és környékét magában foglaló Egyházi Államot is annektálta, a pápák tiltakozásul közel 60 évig nem hagyták el a Vatikánt.

Miután adócsalásért lecsukták, Al Capone az atlantai szövetségi börtönbe került, mivel azonban lefizette az őröket, és szinte luxuskörülményeket alakított ki a cellájában, 1934-ben átszállították az Alcatrazba.

Az ókori Európában a borfogyasztás szokása terjedt el, a sört a rómaiak barbár italnak tartották. A sörfogyasztás elterjedése elsősorban a germán törzseknek volt köszönhető.

1857-ben a britek szolgálatában álló indiai katonák olyan töltényeket kaptak, amelyeket – a vallásuk által tiltott – disznózsírral kentek be, ezt pedig harc közben szájjal kellett feltépni, így akaratlanul is lenyelték az állati zsírt. Véres lázadás lett belőle.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/48013/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?