Tudta-e, hogy...?

Halála után az orvosok megállapították, hogy a Napkirálynak – torkosságának köszönhetően – az átlagosnál kétszer nagyobb gyomra és belei voltak.

A brit birodalmat 1837-től 1901-ig vezető Viktória királynő akár II. Erzsébet néven is trónra léphetett volna, ám féltékeny nagybátyja, az 1820-tól IV. György néven uralkodó régens megakadályozta, hogy a nagy uralkodóról nevezzék el a kislányt. 

A berlini fal fennállása alatt mintegy 5000 NDK-állampolgár – köztük számos határőr – kísérelt meg Nyugat-Berlinbe szökni, legtöbbjüket azonban elfogták, legalább 136-an pedig életüket vesztették.

Bár a szegregációt csak 1948-ban emelték a hivatalos politika szintjére, Dél-Afrikában már korábban megkezdődött a színes bőrűek diszkriminációja: a holland telepesek már 1685-ben betiltották a vegyes házasságot.

Miután az Osztrák-Magyar Monarchia 1908-ban annektálta Boszniát, a pánszláv és szerb nacionalista terrorszervezetek 1910 és 1914 között hétszer kíséreltek meg merényletet elkövetni a Habsburg-család tagjai ellen.

Fiatalkorában Karol Wojtyla (II. János Pál papa) hobbijai közé tartozott a futball és a síelés, de a színészkedés, valamint a vers- és drámaírás sem állt távol a később egyházfőtől.

A maffia a második világháború után több kommunista vezetővel is leszámolt, több esetben a baloldali térnyeréstől tartó USA titkosszolgálata segítségével.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/47546/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?