Marilyn Monroe és a krumpliszsák esete 1951-ből

Több verzió is él azzal kapcsolatban, hogy az 1950-es évek legnagyobb szexszimbóluma miért is öltözött burgonyatárolásra alkalmas vászonzsákba. Az egyik változat szerint a szőkeséget egy alkalommal (egyes források szerint 1951-ben) egy női újságíró feddte meg cikkében, miután egy Beverly Hills Hotelbeli partin egy igencsak mély kivágású, vörös ruhát viselt. Marilyn szerint az újságíró olcsónak és közönségesnek nevezte a szövegben, ám a sértegetés nem állt meg ezen a ponton, ugyanis az író azt ajánlotta a színésznőnek, vegyen fel egy krumpliszsákot, abban jobban nézne ki.

A Monroe akkori munkaadója, a Twentieth Century Fox úgy döntött, maximálisan kihasználja a történet nyújtotta lehetőségeket, mégpedig úgy, hogy lőnek pár képet Marilynről, akit valóban egy átszabott vászonzsákba öltöztettek fel. A cél az volt, hogy bebizonyítsák: a filmcsillag ugyanolyan jól néz ki, bármit is kap magára. A fotók számos lapban nyomtatásba kerültek.

Egy másik változat szerint valakinek (akinek személyazonossága már a múlt ködébe vész) egy át nem gondolt nyilatkozatában sikerült azt mondania, hogy Marilyn még akár egy krumpliszsákban is kivételes látványt nyújt. A Twentieth Century Fox pedig – az előző verzióval megegyező módon – kapva kapott az alkalmon.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/47328/pics/lead_800x600.jpg
10_tény,Marilyn Monroe
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?