Tudta-e, hogy...?

Giacomo Girolamo Casanova (1725-1798), az itáliai kalandor alakja legendás csábítóként él a köztudatban, ám valójában átlagosan „mindössze” három szexuális partnere volt évente.

A Ku-Klux-Klan első Nagy Varázslójának (vagyis az országos szervezet vezetőjének), az egykori déli tábornok Nathan Bedford Forrestnek még ma is több déli államban van szobra.

A Moszad 1960-ban közel járt a korábban emberkísérleteket folytató Josef Mengele elfogásához, azonban az utolsó pillanatban – nehogy veszélyeztessék Eichmann kézre kerítését – feladták a tervet. A „halál angyalának” ezután nyoma veszett.

Al Pease a Forma-1 történetének egyetlen olyan pilótája, akit azért zártak ki futamából – az 1969-es Kanadai Nagydíjon –, mert túl lassan haladt.

A hindu Narakában mindenki a földi bűneitől függően kapja meg büntetését. Így például az alkoholt fogyasztóknak olvadt vasat kell inniuk, akik pedig állatokat főztek meg, azokat egy forró olajjal teli üst várja.

Az első világháborúban a tetvek által terjesztett fertőző betegséget, a lövészároklázat a katonák jelentős része, többek között A.A. Milne, valamint J.R.R. Tolkien is elkapta.

Királynőként Viktória kezét nem kérhették meg, ezért 1839. október 5-én ő tett házassági ajánlatot unokatestvérének, Albert szász-coburg-gothai hercegnek.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/46800/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?