Tudta-e, hogy...?

A hatóságok az 1930-as évek elején elkobozták Al Capone egyik golyóálló Cadillac-jét, amelyet a Pearl Harbor-i tragédiát követően Franklin Delano Roosevelt használt szolgálati kocsiként.

Az ókori rómaiak „harpastum” nevű labdajátéka hasonlított a mai rögbire. Egy levegővel telt hólyaglabdával, az ún. follissal játszották, amelyet a légiók gyakran vittek magukkal hadjárataik során.

A Brit Birodalom 1922-ben a Föld népességének és szárazföldjének negyedét tette ki. A szigetország uralma 34 millió km2-re és 458 millió alattvalóra terjedt ki.

A kosárlabdát az USA-ban található springfieldi (Massachussets) YMCA-iskola tornatanára, a kanadai dr. James Naismith találta föl 1891-ben a tornát megunó diákjai élénkítésére.

Kleopátra sokkal inkább ellenállhatatlan kisugárzásával és intelligenciájával, mintsem szépségével hódította meg a férfiakat. Plutharkosz szerint orra túl nagy, kissé horgas volt.

Az Egyesült Államok Kongresszusa 2002-ben fogadta el azt a határozatot, mely szerint a telefont valójában nem Bell, hanem az olasz Antonio Meucci találta föl, csak nem volt pénze találmányát szabadalmaztatni.

„Az ördög itala annyira finom, hogy csőbe kéne húznunk, és meg kéne keresztelnünk” – mondta állítólag VIII. Kelemen pápa, miután tanácsadói a sötét erők találmányának nevezték a kávét.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/45854/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?