Tudta-e, hogy...?

Arábiai Lawrence 1935. május 13-én motorbalesetet szenvedett, hat nappal később pedig belehalt sérüléseibe. Halála arra sarkallta Hugh Cairns idegsebészt, hogy megtervezze a világ első bukósisakját.

Az ókori egyiptomi vallás poklában a bűnösöket többek között megfosztották érzékszerveiktől, a saját vérükben kellett úszniuk, és a saját ürüléküket kellett enniük.

II. János Pál pápa pápasága alatt a világ 129 országában járt. Utazásai során több mint egymillió kilométert tett meg, többet, mint bármelyik pápa a történelemben.

A második világháború alatt sok szeparatista maffiózó szerette volna elérni, hogy Szicília – a szövetségesek szicíliai partraszállását kihasználva – az USA egyik tagállamává váljon.

A skót whisky nemzetközi hírnevéhez nagyban hozzájárult az 1880-as Európán végigsöprő, a francia szőlőültetvényeket majdnem teljesen elpusztító filoxéravész. A skót nedű a szinte bor és borpárlat nélkül maradt franciák egyik kedvenc röviditala lett.

1890-ben kezdődött a karácsonyfaizzók sorozatgyártása. A nagyobb áruházak 1900 óta állítanak kirakataikba kivilágított, feldíszített fákat.

Bár viktoriánus korszak a prüdériájáról vált ismertté, a korszak névadója korántsem utasította el a szexualitást. A királynő nászéjszakája után „kielégítő és elképesztő” együttlétről számolt be miniszterének, William Gladstone-nak.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/44342/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?