Tudta-e, hogy...?

Az első, maihoz hasonló ízű étcsokoládét 1847-ben az angol Joseph Storrs Fry készítette el, aki olvasztott kakaóvajat adott a C. J. van Houten sajtológépe segítségével készített csokoládéhoz.

A mai formájához leginkább hasonlító fagylalt elkészítésében úttörő szerepe volt Párizs első irodalmi kávéházát, a Café Procope-ot 1686-ban létrehozó szicíliai Francesco Procopiónak.

Pakisztánban feltárt régészeti leletek tanúsága szerint már Kr. e. 7000 környékén – valószínűleg a gyulladások eltávolításának szándékával – is vájtak üregeket a fogakban.

A kerékpárversenyek 1896 óta minden nyári olimpia programjában szerepeltek. Az 1984-es Los Angeles-i játékok óta a hölgyek számára is rendeznek kerékpáros futamokat.

Az USA-ban az első „nemzeti karácsonyfát” 1923-ban, Calvin Coolidge elnöksége idején állították fel a Fehér Ház előtt.

A világ első légiutas-kísérője, Heinrich Kubis 1912-től, az első stewardess, Ellen Church pedig 1930-tól szolgálta ki az utasokat.

Angkor a 9-15. század között a délkelet-ázsiai Khmer Királyság virágzó fővárosa volt. Legjelentősebb templomegyüttesének Angkorvatnak a felépítéséhez hozzávetőleg 5 millió tonna homokkövet használtak fel, és mintegy 300 ezer munkás, valamint 6 ezer elefánt vett részt az építkezésben.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/43649/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?