Tudta-e, hogy...?

Che Guevara a Kubai Nemzeti Bank elnökeként egyszerűen „Che” néven írta alá a kubai bankjegyeket (peso).

Az ókori Róma tele volt nyilvános illemhelyekkel, ahol a polgárok egy botra erősített vizes szivacsot, ún. tersoriumot használtak „WC-papírként”, melyet a következő használó ecetes vízzel fertőtlenített.

A 19. század közepén a délnyugati államok tevéket importáltak Egyiptomból, mivel úgy gondolták, katonai és közlekedési szempontból is hasznosak lehetnek a sivatagos környezetben.

A közmegegyezés szerint a világ legrégibb, ma is működő órája a Salisbury katedrálisban található, 1386-ban készített toronyóra.

Ausztriában 1816-ban négy Rothschild-fiú is nemesi címet kapott. Mivel nem keresztelkedtek ki, a Rothschild lett az első zsidó vallású nemes család a Habsburg Birodalomban.

Az 1898 áprilisa és augusztusa között zajló spanyol-amerikai háború háborúban mintegy 5000 ún. Buffalo Soldier, vagyis fekete katona vett részt, akik több ütközetben is jelentősen hozzájárultak az amerikai győzelemhez.

A Vatikán hasonlóan működik, mint bármelyik más állam, egyvalamiben azonban eltér a többitől: nem szed adót állampolgáraitól, akiknek száma 2014. júliusi adat szerint 842 főt tesz ki. 

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/42759/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?