Tudta-e, hogy...?

Néró császár uralkodása alatt női gladiátorok is felléptek az arénákban. A szebbik nem részvételét a küzdelmekben végül Septimus Severus császár tiltotta meg 200 körül.

Sir Winston Churchill a britek legendás kormányfője napi rendszerességgel fogyasztott alkoholt. Rendszerint pezsgőt, brandyt, gint és whiskyt ivott, de reggelije mellől sem hiányozhatott egy pohárnyi fehér bor.

Európában a fogkefék sörtéit leginkább lószőrből készítették. Úgy tartották, hogy a vaddisznószőr túl erős és felsérti az ínyt.

Az SS vezér Heinrich Himmler azt remélte, hogy a háború után az egész SS-t egy vegetáriánus, alkohol- és nikotinfüggőségtől mentes szervezetté teheti.

Kansas állam egyik leghíresebb ital ellenes aktivistája, Carrie Nation a huszadik század elején sorra járta a bárokat és isteni himnuszokat zengve, szekercéjével rendre szétverve a szalonok italkészletét.

A Szovjetunió ellen irányuló Barbarossa hadművelet alatt, taktikai nézeteltérésekből kifolyólag, a Wehrmacht két nagyágyúja, Günther von Kluge és Heinz Guderian tábornok esett majdnem egymásnak. A párbajra Hitler közbelépésének köszönhetően nem került sor.

A Kanári-szigeteken a 15. század előtt a guancs törzs tagjai éltek, akik egyesek szerint viking-berber keveréknép, mások szerint a cro-magnon-i ember közvetlen leszármazottai lehettek.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/42754/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?