Tudta-e, hogy...?

A lázadó kínai bokszererek hittek abban, hogy ha 100 napon át tartó harcművészeti gyakorlaton vesznek részt, nem fog majd rajtuk a golyó, 300 nap után pedig a repülésre is képesek lesznek.

Al Capone egy kocsmai verekedés közben szerezte az arcán azokat a vágásokat, amelyek miatt a „Sebhelyesarcú” becenevet kapta.

A Távol-Keletre vezető, Amerikát elkerülő ún. északnyugati átjárót négy évszázadon át keresték, ám először Amundsennek sikerült átnavigálni rajta 1903-1906-ban.

Egy elmélet szerint a fekete mágiában járatos Robert D’Onston Stephenson nevű orvos volt Hasfelmetsző Jackha ugyanis a gyilkosságok helyszíneit összekötjük, egy okkultista jelképet kapunk.

II. Károly angol király (1660—1685) zsebkendőjének, amelybe száműzetése alatt vérző orrát törölte, a görvélykórt gyógyító erőt tulajdonítottak.

Az 1500-as években a Medici-család tagjai között – köszönhetően a D-vitamin termelést kiváltó napsütés elől elzárkózó életmódnak – gyakori volt az angolkóros megbetegedések száma.

Az SS-be csak árjabizonyítvánnyal lehetett belépni, amely igazolta, hogy a jelentkező 1800. január 1-ig visszamenőleg nem rendelkezik zsidó felmenőkkel.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/42252/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?