Tudta-e, hogy...?

A chicagói bandavezér Al Capone a nagy gazdasági világválság alatt ingyenkonyhát létesített, amely sokak számára az egyetlen napi étkezést biztosította.

800 évvel ezelőtt a kínaiak megalkották a fogkefe ősét: bambuszból vagy elefántcsontból készített nyélre, sörte gyanánt vaddisznó szőröket erősítettek. A kínai fogkefe prototípusai a középkorban jutottak el Európába.

Az utolsó franciaországi párbaj 1967-ben zajlott. Egy parlamenti szóváltást követően két képviselő rontott egymásnak. A pengeváltásnak szerencsére nem volt halálos áldozata.

Bár eleinte valóban bűnözők, bajkeverők és kétes alakok melegágyának számított a Francia Idegenlégió, manapság már szigorú feltételekhez kötik a felvételt. Ha kiderül az illetőről, hogy büntetett előéletű vagy házas, akkor általában azonnal megszakítják a felvételi eljárást.

Az egyik legősibb fogamzásgátló módszerről, a coitus interruptusról már az Ószövetség is említést tesz: Onán a földre irányította magvait, nehogy testvére özvegye teherbe essen.

Mai tudásunk szerint a világ legrégebbi sörszerű italát az ókori Kínában készítették Kr. e. 7000 környékén. A rizsből készült, sör-bor hibridnek nevezhető nedűt mézzel, szőlővel és galagonyával ízesítették.

Picasso Sztálin halála után készített egy festményt a diktátorról, akit az eredeti tervek alapján meztelenül ábrázolt volna. Bár ez nem valósult meg, ábrázolásmódja miatt a kép így is felháborodást keltett a kommunisták között.

 

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/42034/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?