Tudta-e, hogy...?

A világ első dobozos söre, a Krueger Cream Ale 1935-ben került forgalomba a Virginia állambeli Richmondban.

A emberiség történetének egyik legpusztítóbb világméretű járványaként számon tartott spanyolnáthában a Föld lakosságának mintegy 20-40 %-a betegedett meg. Az elhunytak számát a legtöbben 50 és 100 millió közé teszik, ami jóval meghaladja az első világháború áldozatainak számát.

Az első kereskedelmi forgalomba hozott mobiltelefon, a Motorola DynaTAC ára 1983-ban 3995 dollár volt.

A halloween két fő jellegzetessége, a „cukrot vagy csínyt”, és a beöltözés a 19. század második felében honosodott meg az USA-ban az angol és ír bevándorlóknak köszönhetően.

Az inkák amputációk, valamint egyéb fájdalmas sebészi beavatkozások esetén fájdalomcsillapítóként is alkalmazták a kokát.

Picasso nem csak festőként tevékenykedett. A több száz általa költött vers mellett írt két drámát, valamint szobrokat, kerámiákat és egyéb műtárgyakat is alkotott. Egyes becslések szerint életében összesen mintegy 50 ezer műalkotást hozott létre.

A középkori Angliában és Franciaországban úgy tartották, hogy a királyok érintésükkel képesek meggyógyítani a görvélykóros, azaz a nyaki nyirokcsomók gyulladásától szenvedő betegeket.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/41821/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?