Tudta-e, hogy...?

Az Francia Idegenlégiót Lajos Fülöp francia király rendeletével 1831-ben alapították a Franciaországban tartózkodó külföldi önkéntesek számára, mivel a júliusi forradalom után külföldieket tilos volt a francia hadseregbe besorozni.

 A foci legkorábbi formáira a 12. századi Angliában a csőcselék játékaként hivatkoztak, bár nem egy alkalommal gazdag polgárok is beálltak a játékba.

A pestisdoktorok különböző olajokba áztatott ingekből, bokáig érő ruhákból álló öltözéket viseltek, amelyet egy madárcsőrre emlékeztető maszkkal egészítettek ki. A fura fejfedő csőrébe gyakran fertőtlenítő hatásúnak mondott gyógynövényeket helyeztek.

Az Antarktisz felfedezője, James Cook Hawaii szigetén összetűzésbe keveredett a bennszülöttekkel, akik habozás nélkül feldarabolták a korábban Lono isten reinkarnációjának vélt britet.

Az orosz költő, Alekszandr Puskin élete során 29 párbajt vívott. Az utolsóra 1837. február 8-án, egy pisztolypárbaj keretében került sor, amit poéta sógorával Georges d’Anthés-val vívott, aki románcba keveredett Puskin kétes hírű feleségével. 

Az autógyáros Henry Ford támogatta a szesztilalmat, úgy hitte, hogy az hozzájárulhat egy hatékonyabb gazdaság megteremtéséhez.

1807-ben egy angliai gyaloglóversenyen Abraham Wood ópiumot fogyasztott, így 24 órán át ébren tudta tartani magát. A recept bevált, így Wood megnyerte a versenyt.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/41173/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?