Tudta-e, hogy...?

VI. Henrik angol király a 15. század közepén betiltotta a bajusz viselését, és elrendelte, hogy a férfiak a felső ajkuk feletti szőrzetet legfeljebb kéthetente leborotválják.

A XVIII. század végén egy angol úriember bizonyos William Addis a börtönben ülve alkotta meg a modern fogkefék ősét. Egy csontnyélbe lyukakat fúrt majd disznószőrt húzott át rajtuk és megkötötte a szálakat.

Chile későbbi elnöke, Salvador Allende, 1952-ben - ekkor még szenátorként - ritualizált párbajt vívott képviselőtársával, Raúl Rettiggel. A pisztolylövések - a tradícióknak megfelelően - direkt célt tévesztettek.

A vörös khmerek és a kambodzsai kormány csapatai közötti összecsapások az 1970-es évek elején Angkort is érintették. A falakon több golyónyom is árulkodik a polgárháború pusztításáról.

Marco Polo feljegyzései szerint a földből kiszivárgott olajat Perzsiában és Bakuban a tevék rühesedése ellen használták.

A kora újkorban a legjobb minőségű parókák emberi hajból készültek, ám előfordult, hogy gyapjúból és a lovak sörényéből is állítottak elő hajpótlékot.

Viktória brit királynő ellen nyolc alkalommal kíséreltek meg merényletet, ám minden próbálkozás kudarcba fulladt.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/40565/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?