Tudta-e, hogy...?

A japán kamikazék kiképzésein két-két napot fordítottak a felszállás és a kötelékben való repülés gyakorlására, ezután egy három napos tréningen a támadást és a zuhanórepülést gyakorolták.

Az anekdota szerint I. Péter cár 1716-ban, Danzigban egy istentiszteleten annyira fázott, hogy levette a város polgármesterének fejéről a parókát, és a sajátjára tette. A szertartás után visszaadta a tárgyat.

A pizsama nők körében történő népszerűsítéséhez nagyban hozzájárult, hogy Claudette Colbert az 1934-es Ez történt egy éjszaka című film egyik jelenetében Clark Gable pizsamáját viselte.

Az orosz cár birodalma legnagyobb területi kiterjedésének idején, Alaszka 1867-es eladásáig több mint 22 millió km² ura volt, amely terület Európa kétszeresének felelt meg.

A vadnyugaton a közkeletű vélekedéssel szemben alig történtek bankrablások: a rettegett banditák 1859 és 1900 között kevesebb, mint tíz bankot fosztottak ki.

A középkorban a máglyán megégetett eretnekek maradványait feldarabolták, a csontokat összetörték, és a belső részekkel együtt egy újonnan meggyújtott tűzre dobták.

Az amerikai polgárháborúban az Unió oldalán harcoló Willie Johnston bátorságáért 1863-ban, 13 évesen magkapta a legmagasabb fokozatú katonai kitüntetést, a Medal of Honort.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/39434/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?