Tudta-e, hogy...?

A legenda szerint Horatio Nelson admirális jobb karjának 1797-ben történő eltávolítása után fél órával már úgy osztogatta a parancsokat, mintha mi sem történt volna.

1897-ben Paul d'Enjoy antropológus feljegyezte, hogy az ajakra adott csók számos ázsiai kultúrában az undor jelének, sőt, a "kannibalizmus egyik formájának" számít.

A kanadai katonák első világháborús lövészároknyelvében a német kézigránátot krumplinyomónak nevezték, ha pedig valaki „nyugatra ment”, azt jelentette, hogy meghalt.

A Mediciek ősei a feltételezések szerint orvosok lehettek. Vezetéknevük mellett erre utal az is, hogy gyerekeiknek előszeretettel adták a Cosimo nevet (Szent Kozma az orvosok egyik védőszentje).

Nagy Sándor megtiltotta serege tagjainak a szakáll viselését, mivel az ellenség ennél fogva könnyen megragadhatta és a földre teperhette volna harcosait.

Az aztékok a csokoládét Quetzalcoatl isten adományának tekintették. A legenda szerint a kígyóistent kizárták a paradicsomból, mivel az italt megosztotta az emberiséggel.

A maják a társadalmi ranglétrán elfoglalt helyük függvényében különböző formájúra csiszoltatták, gyakran pedig féldrágakövekkel díszítették fogaikat.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/39432/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?