Tudta-e, hogy...?

Casanova, a hírhedt velencei nőcsábász és kalandor, jelentős irodalmi munkássága mellett többek között geometriai, nyelvészeti, jogi és matematikai tanulmányokat is írt.

A román diktátor Nicolae Ceausescu nagy medve vadász hírében állt. Ahhoz, hogy hobbijának tovább hódolhasson 1975-ben egész Romániában betiltatta a medvevadászatot.

Az első világháború alatt II. Miklós orosz cár alkoholtilalmat vezetet be, hogy növelje országa teljesítőképességét és erősítse a nép hazaszeretetét.

A spanyol hódítók szöges nyakörvet és mellényt viselő, idomított harci kutyákat vetettek be az amerikai indiánok elleni küzdelemben.

A Golán fennsíkon, az 1967-es hatnapos háború keretében megvívott bunkerháborúban az izraeliek által használt UZI 9mm-es géppisztoly hatékonyabb volt a szíriaiak által használt AK-47-esnél: könnyebb és testhezállóbb volt, gyorsabban lehetett utántölteni.

A II. világháború alatt a RAF német városokkal szembeni bombázásai következtében 7,5 millióan váltak hajléktalanná.

Az 50-es években a britek a szovjet invázió megakadályozása érdekében nukleáris taposóaknák telepítését tervezték az NSZK-ban. Az aknák megfelelő hőmérsékletét a szerkezetbe bezárt élő csirkékkel kívánták elérni.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/39012/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?