Tudta-e, hogy...?

Az 1982-ban, az észak-koreai diktátor Kim Ir Szen 70. születésnapjára Phenjanban felépített diadalív 25 500 fehér gránittömböt tartalmaz, mivel a vezér hetven év alatt ennyi napot élt meg.

Lengyelország a II. világháborúban elvesztette orvosai 45, ügyvédei 57, professzorai 40, műszaki szakemberei 30 és papjai több mint 18 százalékát

Bár a hippik a kapitalizmus ellen lázadtak, több woodstocki fellépő - köztük Janis Joplin, és a hippi bandaként ismertté vált The Grateful Dead - is elérte kérte a fizetséget a fellépésért.

Marco Polo feljegyzései szerint a földből kiszivárgott olajat Perzsiában és Bakuban a tevék rühesedése ellen használták.

XIV. Lajos uralkodása alatt a rossz termést produkáló években gyakoriak voltak az éhínségek. Az 1693-94-es éhínség és tífuszjárvány során 1,3 millióan, 1709-ben pedig mintegy 600 ezren haltak meg.

Az amerikai szövetségi kormány által 1791-ben az italra kivetett adó elleni tiltakozásul Nyugat-Pennsylvaniában kitört az ún. whiskylázadás, amely egészen 1794-ig tartott.

A Kr.e. 5. században élt Hérodotosz feljegyezte, hogy Egyiptomban a görög gyakorlattal ellentétben a házakban találhatók az illemhelyek.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/38229/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?