Tudta-e, hogy...?

Julius Caesar teteme több mint három órán keresztül feküdt a szenátusban mire végre eltávolították.

Id. Alexandre Dumas 1835-ös itáliai útjáról szóló Le Corricolo című művében a pizzáról mint a legszegényebb nápolyi réteg, a lazzaroni által főként télen fogyasztott ételről számolt be.

A Pol Pot vezette kambodzsai kommunista vezetés minden külföldi nyelvet betiltott, és üldözte a kisebbségeket. Mintegy 100 ezer vietnámi és 225 ezer kínai vesztette életét uralmuk alatt.

A tea szegényebb rétegek körében történő elterjedéséhez jelentősen hozzájárult, hogy a rossz minőségű ivóvizet Kína számos területén teává forralva tették ihatóvá.  

1915. április 22-én a belgiumi Ypres-nél vetettek be először klórgázt, melynek hatása még a németeket is sokkolta. Afrontszakaszt védő 15 000 francia katonából 5000 azonnal meghalt.

Hitler a Walt Disney által teremtett rajzfilmvilág lelkes rajongója volt. Propaganda minisztere Joseph Goebbels egyszer Mickey Mouse-os kellékekkel lepte meg főnökét.

Az utolsó orosz cár II. Miklós 1896-1917-ig uralkodott, és apja akarata ellenére kötött szerelmi házasságot Alix hesseni hercegnővel, aki 5 gyermekkel ajándékozta meg.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/37676/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?