Tudta-e, hogy...?

A Szicílián 1943-ban partra szálló amerikaiak szinte kivétel nélkül magukat „demokratának” nevező maffiózókat állítottak a sziget településeinek élére.

Skóciában a futball korai változatát a 15. század elején már bizonyosan játszották, mivel I. Jakab király – túlzott sérülésveszélyre hivatkozva – 1424-ben betiltotta a sportot.

Az ókorban az alexandriai görögök már bizonyítottan alkalmazták a desztilláció tudományát. A technika a középkor századai során a mórok közvetítésével jutott el a kontinentális Európába.

A fasces, amelyből a fasizmus szó ered, eredetileg az ókori Róma egyik hatalmi jelképe, egy piros bőrszíjakkal összekötött, bárddal díszített vesszőnyaláb volt.

A kutatók feltételezései szerint az Ötzi testén található tetoválások – több mint 2000 évvel a módszer Kínában való megjelenése előtt – akupunktúrás kezelés részeként voltak elhelyezve.

A kora újkorban előfordult, hogy a francia királyok a toaletten ülve fogadták egyes látogatóikat.

Az azték mitológia pokla, a Mictlan legalsó szintjére 4 év alatt, különböző erőpróbákon átesve juthattak el a bűnösök Mictlantecuhtli, az emberszemekkel kirakott nyakláncot viselő alvilági isten segítségével.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/37340/pics/lead_800x600.jpg
Tudta-e, hogy...?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?