Ezzel foglalkoztak a diktátorok unalmas óráikban

1. Hitler a Walt Disney által teremtett rajzfilmvilág lelkes rajongója volt. Propagandaminisztere, Joseph Goebbels egyszer Miki egeres kellékekkel lepte meg főnökét.

2. Francisco Franco unalmas óráiban festett.

3. Mussolini kiváló hegedűművész hírében állt. A Duce, ha éppen nem Abesszínia meghódításán álmodozott, a muzsikálás mellett gyakran fordított olasz klasszikusokat németre.

4. Sztálin, Hitlerhez hasonlóan remekül rajzolt. A szovjet pártfőtitkár számos férfiaktot is alkotott.

5. Fidel Castro egyetemista éveiben a Havanna Egyetem baseball csapatát erősítette. Az USA és Kuba közt fennálló ideológiai ellentétek ellenére Castro a korszak egyik amerikai baseball sztárjától, Joe DiMaggiotól kért egy dedikált labdát.

6. A néhai észak-koreai diktátor, Kim Dzsongil a mozi, ezen belül a Rambo- és Bond-filmek szerelmese volt.

7. Szaddám Huszein imádott horgászni. Az iraki diktátor jó néhányszor elunta a csendes üldögélést a parton és ilyenkor, hogy sikerélményét növelje, gránátot hajított a vízbe.

8. A bukott líbiai diktátor, Moammer Kadhafi rajongott Condoleezza Rice volt amerikai külügyminiszterért, akiről saját kezűleg készített kreatív fotóalbumot, úgynevezett scrapbookot.

9. A balkezes Oszama Bin Laden remek röplabdajátékos volt. Testőre, Nasszer al-Bahri szerint Oszama olyan magas volt, hogy a lecsapásokhoz egyáltalán nem kellett felugrania.

10. Nicolae Ceausescu román diktátor nagy medvevadász hírében állt. Ahhoz, hogy hobbijának tovább hódolhasson, 1975-ben egész Romániában betiltatta a medvevadászatot.

1
https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/30254/pics/lead_800x600.png
20. század,diktátorok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Gáspár 2016-09-15 10:17:52
Ceausescu imádta a Derrick filmeket, Elena meg a pornót.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?